Vastgoed

Wat is vastgoedrecht?

Lips Incasso Advocaten is in het bijzonder gespecialiseerd op het gebied van het vastgoed. Vastgoedrecht omvat alle zaken rondom onroerend goed, zoals beheer, verwerving en overdracht. Denk bijvoorbeeld aan de koop en verkoop van woningen en bedrijfspanden, projectontwikkeling, huur en verhuur van ruimtes, erfdienstbaarheid en vastgoedcontracten.

085 0410 700Neem contact op

 • Lage tarieven
 • Brede ervaring en specialisatie in vastgoedrecht
 • Ondersteuning in geval van calamiteiten

Waarom een vastgoedrecht advocaat inschakelen?

Het vastgoedrecht bestaat uit een uitgebreide wet- en regelgeving die constant verandert. Binnen deze rechtstak zijn veel (complexe) zaken denkbaar waarbij meerdere belanghebbenden betrokken zijn, zoals particulieren, beheerders, bouwbedrijven, installateurs, beleggers, projectontwikkelaars en overheden. Door een advocaat vastgoedrecht in armen te nemen, ontvangt u juridisch advies in uw belang, zodat u sterker in uw schoenen staat en minder risico loopt op nadelige financiële gevolgen.

Advocaat vastgoedrecht bij Lips Advocaten

Onze advocaten weten alles van het vastgoedrecht en bieden u een helpende hand. Bij elk geschil rondom vastgoedrecht adviseren en ondersteunen we u, zodat u weet waar u recht op heeft. We bieden u gepast juridisch advies aan en begeleiden u op basis van uw situatie en wensen.

Koop en verkoop

Bij de koop of verkoop van een woning of bedrijfspand komt vastgoedrecht om de hoek kijken. Om tot een succesvolle koop of verkoop te komen, dient een koopcontract opgesteld en ondertekend te worden. Hierin staan afspraken tussen de koper en verkoper waar beide partijen zich aan moeten houden. Onder meer de volgende zaken staan in het koopcontract:

 • De koopsom
 • De verkoper van de woning of het bedrijfspand
 • Datum van overdracht
 • Waarborgsom
 • Ontbindende voorwaarden

Het is echter mogelijk dat er fouten in dit koopcontract staan die voor ernstige financiële gevolgen zorgen. Ter bescherming van de particuliere koper bestaan er diverse wettelijke regels waar nauwelijks van kan worden afgeweken, maar in het koopcontract kunnen ook bijzonderheden staan. Het is daarom belangrijk om u van tevoren te laten adviseren over de koopovereenkomst. De advocaten van Lips nemen de overeenkomst grondig voor u door en lichten de inhoud en consequenties toe. Zo komt u naderhand niet voor akelige verrassingen te staan.

Huurrecht

U verhuurt een pand waar u eigenaar van bent, maar de huurder betaalt niet. Dit kan zeer ernstige financiële gevolgen voor u hebben. De advocaten van Lips kunnen u hierbij helpen. Omdat alle advocaten en juristen van Lips ruime ervaring hebben in het huurrecht, kunnen zij u direct adviseren over slecht betalende huurders en hoe u hierop moet inspelen.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op het gebied van huurrecht.

085 0410 700Neem contact op

Zowel particulier als zakelijk

We treden op voor pandeigenaren, beheerders en makelaars. Het kan gaan om woningen, maar in veel gevallen gaat het om bedrijfspanden. Dit is weer een geheel andere tak van sport waarin de advocaten van Lips ook zeer bedreven zijn. Hierbij houden we uiteraard te allen tijde rekening met uw belangen als eigenaar en de risico's zoals leegstand en faillissement van de debiteur.

Huurovereenkomst ontbinden

Vaak zijn het dezelfde huurders die onregelmatig of zelfs helemaal niet betalen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om de huurovereenkomst te laten ontbinden door de rechter. Omdat huurders in Nederland door de wet beschermd worden, moet bij een dergelijke procedure goed opgelet worden. Aangezien de advocaten van Lips vaker met dit bijltje hebben gehakt, zullen zij u degelijk adviseren.

Verborgen gebreken

In sommige gevallen lijkt alles bij de oplevering in orde te zijn, maar komt u er toch na verloop van tijd achter dat uw pas gekochte woning of bedrijfspand gebreken heeft. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, asbest of onzichtbare scheuren in de constructie. Als koper heeft u een onderzoeksplicht en daarom is het verstandig om, zeker in het geval van een ouder gebouw, een vastgoed advocaat in te schakelen. U voorkomt hiermee financiële tegenvallers in de toekomst. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om de verkoper aansprakelijk te stellen, zoals:

 • Als de woning of het pand niet normaal gebruikt kan worden.
 • Als het gebrek bekend is bij de verkoper, maar dit niet gemeld is.

VVE-recht

Het VvE-recht vereist specifieke kennis. Hoe zit het met besluiten die genomen worden tijdens een VvE-vergadering? Wie mag welke functie uitoefenen en wat als een VvE-lid niet aan zijn of haar bijdrage voldoet? De vastgoedrecht advocaten van Lips hebben alle kennis op het gebied van VvE-recht in huis en bieden u gepaste ondersteuning aan.

Andere zaken binnen het vastgoedrecht

Naast de genoemde onderdelen binnen het vastgoedrecht, bestaan er nog diverse andere vaak voorkomende situaties. We zijn ook nog gespecialiseerd in:

 • Appartementsrecht
 • Bouwrecht
 • Projectontwikkeling
 • Onroerend goedrecht
 • Retentierecht
 • Erfpacht
 • Erfdienstbaarheid
 • Erfgrens
 • Recht van overpad

Neem contact op met Lips Advocaten in Den Haag

Heeft u vragen over vastgoedrecht of bent u op zoek naar een vastgoedrecht advocaat in Den Haag? Neem dan contact op met een van onze vastgoed advocaten of kom langs tijdens onze inloopspreekuren voor gratis en vrijblijvend advies.

085 0410 700Neem contact op

Lips Incasso Advocaten B.V.
Breitnerlaan 146
2596 HG Den Haag
E: info@lipsadvocaten.nl
T: 085 0410 700

 

Openingstijden
Maandag 09:00 - 17:00
Dinsdag 09:00 - 17:00
Woensdag 09:00 - 17:00
Donderdag 09:00 - 17:00
Vrijdag 09:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten