Merkenrecht advocaat

Lips Advocaten is gespecialiseerd in het intellectueel eigendomsrecht, waaronder ook het merkenrecht valt. Als merkenrecht advocaat beschermen we de naam en het logo van uw bedrijf, product of dienst. Wilt u uw merk laten beschermen of heeft u een schadeclaim tegen u? Bel ons direct, zodat we u verder kunnen helpen.

085 0410 700

Wat is een merk?

Een merk is een profilering waarmee organisaties hun producten of diensten onderscheiden en op de markt brengen. Merken uiten zich voornamelijk in namen en logo's om bekendheid te creëren bij de consument. Handelsnamen en bedrijfsnamen worden vaak ook vastgelegd als merk.

Merkbescherming

Na inschrijving van het merk, is het beschermd en mag niemand anders de naam of het logo gebruiken zonder uw toestemming. Daarnaast is het verboden om een naam te voeren die sterk overeenkomt met de naam van uw merk en verwarring kan opleveren. Als dit toch gebeurt, dan bent u als de merkhouder gerechtigd om een kort geding aan te spannen wegens merkinbreuk.

Het belang van merkenrecht

Het creëren en opbouwen van een merk vergt veel tijd en geld. Een merk zorgt voor naamsbekendheid bij de consument en heeft een onderscheidende rol ten opzichte van de concurrentie. Het doel is namelijk om de consument te laten kiezen voor uw merk.

Uw merk registreren

Het registreren van uw merk zorgt ervoor dat u uw successen beschermt. Bent u succesvol, maar is uw merk niet geregistreerd? Dan loopt u het risico dat concurrenten uw merk gaan gebruiken voor hun eigen succes. In het ergste geval leggen concurrenten zelf uw merk vast, zodat zij de eigenaar zijn.

Merkenrecht advocaat Den Haag

Als merkenrecht advocaat beschermt Lips Advocaten uw merk tegen concurrenten die inbreuk doen op uw ideeën. Zo loopt u geen risico dat uw succes gestolen wordt of dat uw harde werk teniet wordt gedaan.

Als advocaat merkenrecht bieden we u ook bescherming als u een schadeclaim of verbodsactie tegen u heeft.

Onze rechtsgebieden

Lips Advocaten heeft een brede expertise en is gespecialiseerd in diverse rechtsgebieden. Naast merkenrecht advocaat, staan we u bij op het gebied van:

Schakel Lips Advocaten in

Neem contact op met Lips Advocaten in Den Haag, zodat we uw unieke merk écht uniek kunnen houden. Ook staan we u graag bij op het gebied van modellenrecht en auteursrecht. Bel ons via 085 041 0700 of stuur een e-mail naar info@lipsadvocaten.nl voor advies of meer informatie.

085 0410 700