Het gerechtelijk incassotraject

Zoals gezegd werken bij Lips Incasso Advocaten uitsluitend advocaten en juristen aan uw zaak. Er kan daardoor snel geschakeld worden tussen het buitengerechtelijk traject en het gerechtelijk traject, ongeacht de hoogte van de vordering en zonder verlies van tijd. Wij zullen altijd in goed overleg overgaan tot deze fase en volledig transparant zijn in de kosten die een dergelijke procedure met zich meebrengt. Alle procedures worden gevoerd door een advocaat, zodat u weet dat u altijd goed beslagen ten ijs komt.

Er zijn verschillende gerechtelijke procedures waartussen gekozen worden. De meest voorkomende is de dagvaardingsprocedure. In deze procedure is het voor beide partijen mogelijk om hun standpunten duidelijk te maken aan de rechter. Vaak zal het gaan om betwiste vorderingen.

Gerechtelijke procedures gevoerd door een advocaat mogen niet op basis van no cure, no pay. Wij zijn derhalve verplicht om bij u een uurtarief in rekening te brengen. Uiteraard zullen wij deze kosten uitgebreid met u bespreken.