Executiefase incasso

De executie is de laatste stap van het incassotraject en begint zodra de rechter een (eind)vonnis heeft gewezen. De executiefase is pas afgelopen wanneer de volledige vordering is geïncasseerd.

Het behalen van een vonnis is niet altijd een garantie tot succes. In de executiefase moet daarom net zoveel zorg betracht worden als in het voortraject. Uiteraard wordt u gedurende de gehele procedure deugdelijk geadviseerd over de haalbaarheid van de vordering en de verhaalbaarheid van de debiteur.

De advocaten van Lips zullen uitgebreid onderzoek doen naar de financiële gesteldheid van uw debiteur en uitzoeken waar het geld zit. Dit kan zijn in het onroerend goed of op verschillende rekeningen. Hoe dan ook, wij zorgen dat op de tegoeden van uw debiteur direct beslag kan worden gelegd.

Executie via deurwaarder

De deurwaarder, die belast is met de executie, zal het vonnis aan de debiteur betekenen. Dit houdt in dat het vonnis officieel kenbaar wordt gemaakt aan de debiteur. Zodra het vonnis is betekend kan de deurwaarder overgaan tot het leggen van beslag. Afhankelijk van de inkomsten van debiteur zijn er verschillende beslagmogelijkheden: loonbeslag, bankbeslag, beslag op uitkering(en) en beslag op onroerende- of roerende zaken. Onder dit laatste valt ook eventueel beslag op de inboedel of auto’s. Kortom op vrijwel iedere bezitting kan beslag gelegd worden. De deurwaarder zal vervolgende de onder het beslag vallende gelden innen en in mindering brengen op de schuld. Hij kan ook de in beslaggenomen (on)roerende goederen verkopen en de opbrengst daarvan in mindering brengen op de schuld. Soms komt het voor dat er geen bezittingen zijn om beslag op te leggen of dat het beslag te weinig oplevert. In dat geval is verdere executie zinloos en zullen de kosten de opbrengsten overschrijden. Gelukkig is in Nederland een vonnis 20 jaar geldig en is het dus ook mogelijk dat de schuldeiser op een ander moment alsnog probeert zijn vordering op de debiteur te verhalen. De executie van het vonnis kan dan op een later moment worden voortgezet. Het executietraject is pas afgelopen als de gehele vordering is geïncasseerd.

Direct incasseren: van indienen tot executie

Lips Advocaten staat u bij in het volledige incassotraject. Wij dienen de vordering voor u in en zijn pas klaar wanneer u het geld ontvangt waar u recht op heeft. Schakel vandaag nog een gespecialiseerde incasso advocaat in. Dien uw vordering voor 15.00 uur in en wij gaan vandaag nog aan de slag.

070-328 08 31Vordering indienen

Ons incasso advocatenkantoor in Den Haag

Lips Advocaten is gevestigd aan de Breitnerlaan in Den Haag. Wij zijn op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Maak een afspraak om uw zaak te bespreken met één van onze incasso advocaten.

  • Openingstijden
  • Maandag09:00 - 17:00
  • Dinsdag09:00 - 17:00
  • Woensdag09:00 - 17:00
  • Donderdag09:00 - 17:00
  • Vrijdag09:00 - 17:00
  • ZaterdagGesloten
  • ZondagGesloten